Ondernemen en relaxen gaat hand in hand

Hee, hallo ondernemer. Heb je even de tijd om dit toch wel belangrijke artikel te lezen? Of heb je nog wat op je to-do lijstje staan? Wat hoor ik? Je hebt niet maar één to-do-lijst, maar 2,3 .. 4 ? En daar moet natuurlijk zoveel mogelijk van afgestreept worden vandaag..

Ik snap je helemaal. Tijd = geld. Dat wil je zo weinig mogelijk verspillen. Daarom blijf je maar doorgaan. Nog even die mail beantwoorden. Zorgen dat je wat voorwerkt zodat je zéker morgen die deadline kunt halen.

Je wilt knallen zodat je zo optimaal mogelijk productief bent.

Tenminste.. dat denk je.

Heb je ook al bedacht hoeveel fouten je door je vele werken hebt gemaakt?
We willen allemaal zoveel mogelijk doen, in zo weinig mogelijk tijd. Maar helaas kunnen we de boog niet altijd gespannen laten staan. Want na een lange tijd spanning, knapt die boog eens. En laat dat knappen altijd nét gebeuren op een moment dat je dat écht niet kunt gebruiken (is er eigenlijk ook een goed moment?).

Neem tijd voor jezelf.

Zo wordt je ook de beste versie van jezelf.

Voorkom dat je fouten gaat maken die je niet goed kunt herstellen. Trek op tijd aan de bel en haal die boog van spanning af. Zorg dat je op tijd, tijd voor jezelf maakt. Nog beter is om op regelmatige basis tijd voor jezelf te maken zodat je die boog altijd in een spanning kunt houden die je aankunt.

Helaas betekent dat, dat die belangrijke klant een uurtje of 3 langer op de mail moet wachten. Maar daar tegenover staat dat je de kwaliteit veel beter kunt waarborgen.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Je zult misschien denken dat je minder productief zult zijn als je even een avond tijd voor jezelf pakt. Niets is minder waar. Voor wat betreft de uren zal je minder werkuren maken. Maar de uren die je maakt zijn wel van goede kwaliteit omdat jij de beste versie van jezelf bent.

En dat is toch eigenlijk waar we het allemaal voor doen?

Share:

More Posts

5 Bespaartips voor je privé-uitgaven

Aan het einde van de maand, komt het wel eens voor dat je minder (of zelfs niets…) overhoudt van je welverdiende geld. Een hapje hier, drankje daar, nieuwe schoenen.. het geld gaat sneller over de bank dan we lief hebben. Maar elke maand kijken of je wel uitkomt, geeft je geen goed gevoel. Hoe fijn zou het zijn als je elke maand gewoon kan uitgeven, zonder je schuldig te voelen?

Stuur ons een bericht